08:26 / 06.04.2022.

Autor: HRT

Hrvatsko vodeno blago: Mljet

Četvrtak, 21. travnja na Četvrtom

Četvrtak, 21. travnja na Četvrtom

Foto: Hrvatsko vodeno blago / 2. sezona dokumentarne serije

Mljet, drugi nastavak druge sezone dokumentarne serije Hrvatsko vodeno blago, ne propustite u četvrtak, 21. travnja, u 22 sata na Četvrtom programu HTV-a.

Mljet, izgubljeni otok na pučini između Dubrovnika, Pelješca i Lastova. Položen je usporedno s Pelješcem i s njim tvori Mljetski kanal. U zagrljaju kopnenog zelenila i morskog plavetnila, Velikog i Malog jezera i otoka na otoku, samostana svete Marije, zapadni dio kopna i mora ovoga hrvatskog bisera proglašen je 1960. godine našim prvim morskim nacionalnim parkom.

Istražit ćemo njegove šume, osvijetliti njegovo fascinantno podmorje, upoznati njegove stanovnike i žive podmorske vrtove, najveći koraljni greben na Sredozemlju i njegovu čuvaricu kirnju (Epinephelusmarginatus). Ispričat ćemo priču o Odiseju i njegovoj nimfi, o brodolomu svetoga Pavla. Upoznat ćemo blatine, mljetsku povijest, tradiciju i običaje.

Scenarist i redatelj dokumentarne serije je Miro Andrić, a snimatelji su Miro Andrić, Hrvoje Bobetić, Željko Černić i Denis Humić.

Koprodukcija: HRT i Car Herc d.o.o.

Seriju osim na HRT4 pratite i preko multimedijske usluge HRTi.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!