16:37 / 22.11.2021.

Autor: HRT

Igra prijestolja

Subota, 4. prosinca na Drugom

Subota, 4. prosinca na Drugom

Foto: Igra prijestolja / 8. sezona serije

U subotu, 4. prosinca, u 22:40 na Drugom pratite treći nastavak osme sezone fantastične epske sage Igra prijestolja temeljene na popularnim knjigama Georgea R. R. Martina. Zaključna sezona opisuje vrhunac dva glavna sukoba u seriji: Velikog rata protiv Vojske mrtvaca i Posljednjeg rata za Željezno prijestolje.

Vojske živih i mrtvih sukobljavaju se ispred Zimogora. Napad Dothrakija je skršen, a mrtvi ubrzo pregaze Neokaljane, usprkos tome što oh brani zmajska vatra. Edd pogiba spašavajući Sama, a oni koji su preživjeli povlače se u dvorac. Melisandre uspijeva zapaliti jarak oko Zimogora i tako nakratko uspijeva zaustaviti napad horde mrtvih. Jon i Daenerys na zmajevima kreću u zračnu bitku s Noćnim kraljem...

video thumb

U seriji The Game of Thrones 8 glume Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Sophie Turner, Maisie Williams, Liam Cunningham, Nathalie Emmanuel, Alfie Allen, John Bradley, Isaac Hempstead Wright, Gwendoline Christie i Conleth Hill.

Scenarij potpisuju David Benioff i D. B. Weiss, a režiju Miguel Sapochnik.

Subota, 4. prosinca na Drugom

Subota, 4. prosinca na Drugom

Foto: Igra prijestolja / 8. sezona serije

Podsjetimo, ova sezona zaradila je trideset dvije nominacije na sedamdeset prvoj dodjeli televizijske nagrade Emmy, više nego što je ijednoj seriji ikada uspjelo za samo jednu sezonu. Osvojila je dvanaest nagrada, uključujući onu za najbolju dramsku seriju i najboljeg sporednoga glumca u dramskoj seriji Petera Dinklagea.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!