13:29 / 08.02.2021.

Autor: HRT

Ime ruže

Nedjeljom na Drugom

Nedjeljom na Drugom

Foto: Ime ruže / serija

U nedjelju 14. veljače u 21:45 na Drugom slijedi 5. nastavak talijanske serije Ime ruže.

U šumi Okcitanka pronađe Annu u nesvijesti, izvida joj rane i pomogne joj da se oporavi. U opatiji traje napeta večera na kojoj neprijateljstvo i nepovjerenje između dvaju poslanstava. Postaje očito da Bernard nastoji saznati više o Remigiju. Siguran je da ga je negdje već sreo. Smočničar priznaje Vilimu svoju dulcinejsku prošlost, ali izjavljuje da nema ništa sa zločinima. 

Sutradan stiže Bernard i počinje rasprava o ključnoj temi: bi li se Crkva trebala odreći svojeg bogatstva? Franjevci znaju da papa želi njihovu doktrinu proglasiti herezom. Susret je usiljen i među dvama poslanstvima izbije svađa. Anna potpomognuta gustom maglom i odjevena kao dječak uđe u opatiju sa seljacima koji nose zalihe. Ona potraži i pronađe Remigija. Moli ga da joj preda pisma koja mu je njezin otac Dolcino povjerio prije nego što je uhvaćen i ubijen. No knjižničar Malachia već ih je pod pritiskom ucjene predao inkvizitoru.

Nesvjesni događaja u opatiji, Adso i djevojka u šumi vode ljubav.

Nedjeljom na Drugom

Nedjeljom na Drugom

Foto: Ime ruže / serija

U glavnim su ulogama serije snimljene prema istoimenom glasovitom romanu Umberta Eca John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano, Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo i Michael Emerson.

Režiju serije nastale u produkciji RAI-a potpisuje Giacomo Battiato. Odabrala ju je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!