13:15 / 14.02.2021.

Autor: HRT

Ime ruže

Nedjeljom na Drugom

Nedjeljom na Drugom

Foto: Ime ruže / serija

U nedjelju 21. veljače u 21:40 na Drugom ne propustite 6. epizodu talijanske serije Ime ruže.

Travar Severin obavijesti Vilima da je u svojem laboratoriju pronašao čudnu knjigu. Nedugo zatim je ubijen. Vjerujući da govori o njegovim pismima, Remigio ih se nastoji opet domoći, no uhvaćen je na mjestu zločina. Inkvizitor ga optuži za ubojstvo, zatoči i stavi na muke. Vilim traži knjigu, ali je ne prepozna, a kad uvidi svoju grešku, rukopis opet nestane. S u međuvremenu Salvatore uhvati Okcitanku i zaključa je u radionicu gdje izrađuje papir.

U šumi Adso slijedi djevojčine pozive u pomoć. Uspije je pronaći i uhvati se sa Salvatoreom u koštac da je spasi, ali dobije batina. U radionicu provale Bernardovi stražari, uhite Salvatorea i djevojku i optuže ih za vještičju rabotu.

U glavnim su ulogama serije snimljene prema istoimenom glasovitom romanu Umberta Eca John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano, Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo i Michael Emerson.

Režiju serije nastale u produkciji RAI-a potpisuje Giacomo Battiato. Odabrala ju je Martina Rajšek.


Nedjeljom na Drugom

Nedjeljom na Drugom

Foto: Ime ruže / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!