13:34 / 02.03.2021.

Autor: HRT

Ime ruže

Nedjeljom na Drugom

Nedjeljom na Drugom

Foto: Ime ruže / serija

U nedjelju 7. ožujka na Drugom programu HTV-a u 22:40 prikazujemo posljednju 8. epizodu talijanske serije nastale u produkciji RAI te snimljene prema istoimenom glasovitom romanu Umberta Eca.

Adsa muči sudbina djevojke i moli Vilima za pomoć. I Anna pokuša osloboditi dvoje zarobljenika, ali odustane kad joj smočničar u suzama prizna da je on izdao njezine roditelje.

Usred mise Malachia odjednom padne mrtav na pod. Vilim nagovori Guija da pusti djevojku, no to je varka. Već je odlučio da će ona umrijeti prije zore.

Premda znaju da riskiraju živote, franjevci odlaze u Avignon na razgovor s papom. Iako je pozvan da napusti opatiju, Vilim sutradan odluči da će ostati i završiti istragu.

U seriji IL NOME DELLA ROSA glume John Turturro (Vilim od Baskervillea), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adson iz Melka), Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano (Margherita / Anna), Richard Sammel, StefanoFresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo, Michael Emerson.

Redatelj je Giacomo Battiato, a seriju je odabrala Martina Rajšek.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!