Ime ruže

18.07.2022.

18:39

Autor: HRT

Srijeda, 20. srpnja na Trećem

Srijeda, 20. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

U srijedu 20. srpnja na Trećem programu u 22 sata slijedi drugi nastavak dramske serije Ime ruže snimljene prema istoimenom glasovitom romanu Umberta Eca te nastale u produkciji RAI-a.

Brutalni dominikanski inkvizitor Bernard Gui, na putu u opatiju s oružanom pratnjom, izvede krvavi pokolj u Pietraneri, selu koje se smatra utočištem dulcinejskih heretika te posve zatre Anninu obitelj.

Anna je kći Dolcina i Margherite, koje je na lomači, prije mnogo godina, spalio isti taj Bernard Gui. Dolcino je propovijedao i oružjem se borio za siromašnu i pravednu Crkvu.

Srijeda, 20. srpnja na Trećem

Srijeda, 20. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

Smočničar Remigio i deformirani Salvatore koji izrađuje papir za knjižnicu bili su njegovi sljedbenici i sada se kriju iza zidina opatije.

Otkrivši kod koji je Venancije napisao u skriptoriju one noći kad je ubijen, Vilim odluči prkositi zabrani, koju je odredio opat, i ući u knjižnicu. On i Adso kreću se očarani labirintom i zalutaju, a dječaka spopadnu jeziva priviđenja.

U seriji glume John Turturro (Vilim od Baskervillea), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adson iz Melka), Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano (Margherita / Anna), Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo, Michael Emerson. 

Režiju potpisuje Giacomo Battiato

Talijansku seriju IL NOME DELLA ROSA odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!