Ime ruže

19.07.2022.

14:05

Autor: HRT

Četvrtak, 21. srpnja na Trećem

Četvrtak, 21. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

U četvrtak 21. srpnja na Trećem u 22 sata prikazujemo treću epizodu dramske serije Ime ruže snimljene prema istoimenom glasovitom romanu Umberta Eca te nastale u produkciji RAI-a.

Adso je pao pod utjecaj droge, što je jedna od zamki postavljenih da spriječe ulazak neželjenih posjetitelja u knjižnicu. Dok Vilim nastavlja istraživanje, Adso ne uspijeva odoljeti čarima okcitanske djevojke te otrči u šumu da je opet vidi. Bernarda Guija razdire sjećanje na Margheritu i njezinu smrt kad ga Anna pokuša ubiti, ali je okršaju ozbiljno ranjena.

U opatiji Vilim uspije odgonetnuti kȏd koji je ostavio Venancije. Sumnjivi Berengar nestane kao da je u zemlju propao, a čini se da Remigio zna više nego što odaje. Zahvaljujući pomoći staroga svećenika Alinarda, Vilim uviđa da se stihovi iz Knjige otkrivenja mogu tumačiti kao okvir kojim se ubojica poslužio u svojoj raboti i pronalazi tijelo nestalog redovnika.

Berengar dakle nije počinitelj zločina. Autopsija pokazuje da je treća žrtva utopljena, ali Vilim zapaža i neke čudne crne mrlje na Berengarovim prstima i jeziku, slične onima koje je primijetio na Venancijevu tijelu.

U seriji glume John Turturro (Vilim od Baskervillea), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adson iz Melka), Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano (Margherita / Anna), Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo, Michael Emerson. 

Režiju potpisuje Giacomo Battiato

Seriju IL NOME DELLA ROSA odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!