Ime ruže

20.07.2022.

12:43

Autor: HRT

Petak, 22. srpnja na Trećem

Petak, 22. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

Četvrtu epizodu serije Ime ruže pogledajte u petak, 22. srpnja, na Trećem programu u 22 sata. Dramska serija snimljene je prema istoimenom romanu Umberta Eca u produkciji RAI-a.

Dok se Salvatore prisjeća vremena kad su ga, prije mnogo godina, Remigio i dulcinejci spasili, franjevačko izaslanstvo stiže u opatiju da se pridruži Vilimu u velikoj raspravi. Tijekom noći Vilim i Adso opet ulaze u zastrašujuću knjižnicu i traže finis Africae naveden u Venancijevu kodu.

Vilim je uvjeren da je to prostorija u kojoj je skriven ključ rješenja zločina. Prešavši prepreke i klopke, njih dvojica stižu do vrata koja vode do finis Africae. Način ulaska nemoguće je odgonetnuti, a vrata su nepremostiva.

U šumi Okcitanka upadne u zamku koju je postavio Salvatore, no Adso je uspije osloboditi. Među njima plane ljubav. Dotle u brdima Anna progoni Bernarda Guija, unatoč ranama koje je zadobila u borbi s njim. Anna želi osvetu. Papinsko poslanstvo stigne u opatiju i Bernard pozdravi Vilima izazivačkim pogledom. Njih dvojica znaju se iz vremena djelovanja u inkviziciji i mržnja vidljiva u Bernardovim očima najavljuje samo nevolje.

U seriji glume John Turturro (Vilim od Baskervillea), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adson iz Melka), Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano (Margherita / Anna), Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo, Michael Emerson.

Režiju potpisuje Giacomo Battiato.

Seriju IL NOME DELLA ROSA odabrala je Martina Rajšek. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!