Ime ruže

23.07.2022.

15:04

Autor: HRT

Ponedjeljak, 25. srpnja na Trećem

Ponedjeljak, 25. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

Petu epizodu serije Ime ruže  prikazujemo u ponedjeljak 25. srpnja na Trećem programu u 22 sata.  Dramska serija snimljene je prema istoimenom romanu Umberta Eca u produkciji RAI-a.

U šumi Okcitanka pronađe Annu u nesvijesti, izvida joj rane i pomogne joj da se oporavi. U opatiji traje napeta večera na kojoj neprijateljstvo i nepovjerenje između dvaju poslanstava. Postaje očito da Bernard nastoji saznati više o Remigiju. Siguran je da ga je negdje već sreo. Smočničar priznaje Vilimu svoju dulcinejsku prošlost, ali izjavljuje da nema ništa sa zločinima.

video thumb

Sutradan stiže Bernard i počinje rasprava o ključnoj temi: bi li se Crkva trebala odreći svojeg bogatstva? Franjevci znaju da papa želi njihovu doktrinu proglasiti herezom. Susret je usiljen i među dvama poslanstvima izbije svađa.

Anna potpomognuta gustom maglom i odjevena kao dječak uđe u opatiju sa seljacima koji nose zalihe. Ona potraži i pronađe Remigija. Moli ga da joj preda pisma koja mu je njezin otac Dolcino povjerio prije nego što je uhvaćen i ubijen. No knjižničar Malachia već ih je pod pritiskom ucjene predao inkvizitoru.

Nesvjesni događaja u opatiji, Adso i djevojka u šumi vode ljubav.

Ponedjeljak, 25. srpnja na Trećem

Ponedjeljak, 25. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

U seriji glume John Turturro (Vilim od Baskervillea), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adson iz Melka), Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano (Margherita / Anna), Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo, Michael Emerson.

Režiju potpisuje Giacomo Battiato.

Seriju IL NOME DELLA ROSA odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!