Ime ruže

23.07.2022.

18:06

Autor: HRT

Utorak, 26. srpnja na Trećem

Utorak, 26. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

U utorak 26. srpnja na Trećem programu u 21:50 pogledajte šesti nastavak serije Ime ruže. Dramska serija snimljena je prema istoimenom romanu Umberta Eca u produkciji RAI-a.

Travar Severin obavijesti Vilima da je u svojem laboratoriju pronašao čudnu knjigu. Nedugo zatim je ubijen. Vjerujući da govori o njegovim pismima, Remigio ih se nastoji opet domoći, no uhvaćen je na mjestu zločina. Inkvizitor ga optuži za ubojstvo, zatoči i stavi na muke. 

video thumb

Vilim traži knjigu, ali je ne prepozna, a kad uvidi svoju grešku, rukopis opet nestane. S u međuvremenu Salvatore uhvati Okcitanku i zaključa je u radionicu gdje izrađuje papir. U šumi Adso slijedi djevojčine pozive u pomoć. Uspije je pronaći i uhvati se sa Salvatoreom u koštac da je spasi, ali dobije batina. U radionicu provale Bernardovi stražari, uhite Salvatorea i djevojku i optuže ih za vještičju rabotu.

Utorak, 26. srpnja na Trećem

Utorak, 26. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

U seriji glume John Turturro (Vilim od Baskervillea), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adson iz Melka), Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano (Margherita / Anna), Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo, Michael Emerson.

Režiju potpisuje Giacomo Battiato.

Seriju IL NOME DELLA ROSA odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!