Ime ruže

24.07.2022.

15:14

Autor: HRT

Srijeda, 27. srpnja na Trećem

Srijeda, 27. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

Sedmi nastavak serije Ime ruže pogledajte u srijedu 27. srpnja na Trećem programu u 22 sata.  Dramska serija snimljena je prema istoimenom romanu Umberta Eca u produkciji RAI-a.

Uhitivši Remigija i osudivši ga za herezu, Bernard ne samo što je ugušio raspravu nego je i upleo franjevce u istu optužbu za herezu, osudivši njihovu viziju siromašne Crkve kao poticanje na nasilje.

Srijeda, 27. srpnja na Trećem

Srijeda, 27. srpnja na Trećem

Foto: Ime ruže / serija

Malachia se uspio domoći knjige i vratiti je na sigurno u knjižnicu. Bernard stavlja Remigija na tešku kušnju optuživši ga ne samo za zločine koje je počinio kao dulcinejac nego i za one koji su se zbili u opatiji. Na kraju snaga zbog teških muka i potaknut obećanjima koja mu je dao inkvizitor, Salvatore svjedoči protiv svojeg prijatelja koji na kraju iscrpljen, ali i pod navalom osjećaja bijesa i bunta priznaje krivnju za oba zločina te je osuđen na smrt na lomači, zajedno s djevojkom. 

U seriji glume John Turturro (Vilim od Baskervillea), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adson iz Melka), Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano (Margherita / Anna), Richard Sammel, Stefano Fresi, Roberto Herlitzka, Fausto Maria Sciarappa, Maurizio Lombardi, Antonia Fotaras, Guglielmo Favilla, Piotr Adamczyk, Tchéky Karyo, Benjamin Stender, Claudio Bigagli, Corrado Invernizzi, Max Malatesta, Alessio Boni, Sebastian Koch, James Cosmo, Michael Emerson.

Režiju potpisuje Giacomo Battiato.

Seriju IL NOME DELLA ROSA odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!