11:41 / 15.10.2021.

Autor: HRT

In memoriam Ivo Štivičić: Tamburaši

Ivo Štivičić

Ivo Štivičić

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

U povodu smrti velikoga hrvatskog dramaturga i scenarista Ive Štivičića, autora kultne serije Kuda idu divlje svinje, večeras na Prvom programu HTV-a u 20:10 prikazujemo dvodijelnu seriju Tamburaši.

Radnja dramske serije iz 1981. godine snimljene prema scenariju Ive Štivičića odvija se potkraj Drugog svjetskog rata 1945. godine u teretnom vlaku na dionici pruge Vinkovci - Nova Gradiška.

U bijegu od zla koje donosi rat, u posljednjem vagonu vlaka koji se nalazi pod gestapovskom pratnjom, stjecajem okolnosti susreću se domobrani, političari, ratni šverceri, dezerteri i tamburaši "nazdravičari".

U seriji glume Martin Sagner, Emil Glad, Rade Šerbedžija, Zvonko Lepetić, Ivo Serdar, Dragan Milivojević, Drago Mitrović, Duško Gojić, Željko Mavrović, Edo Peročević, Zvonimir Črnko, Perica Martinović i Boris Buzančić. Redatelj je Mario Fanelli.

Direktor fotografije je Drago Novak, a glazbu potpisuje Arsen Dedić.

Urednica Antologije dramskog programa je Maja Gregl.

Seriju možete pratiti i na usluzi HRTi, a u videoteci multimedijske platforme pogledajte i antologijsku dramsku seriju Kuda idu divlje svinje scenarista Štivičića i redatelja Ivana Hetricha.

Serija akcijskog karaktera, snimljena 1971. godine, odmah je stekla veliku naklonost gledatelja, a poslije je dobila epitet serije koja predstavlja jedno od najvećih dostignuća domaće televizijske produkcije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!