12:12 / 02.08.2021.

Autor: HRT

In memoriam Miše Martinović

Miše Martinović

Miše Martinović

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

U povodu smrti velikana hrvatskoga glumišta, Miše Martinovića, večeras na Prvom programu HTV-a u 20:05 emitiramo 9. epizodu dramske serije Naše malo misto koja nosi naziv Borbena polnoćka, a na Trećem programu u 21:05 prikazujemo emisiju Portret: Miše Martinović.

U ovoj epizodi antologijske serije božićna noć postaje pozornica bitke ateističkih snaga Malog Mista s religijskim običajima i raspoloženjem u vrijeme tradicionalne polnoćke.

Bitka se vodi zvonima i magnetofonima, petardama i riječima, da bi se na kraju završila padom jednog crijepa na glavu mjesnog župnika, crijepa kojeg je srušio zaljubljeni pijevac.

S dosta komičnih detalja i bez imalo zlobe opisana je i jedna i druga strana te gledateljima pruža priliku da se nasmiju na račun obje.

U seriji redatelja Daniela Marušića glume Karlo Bulić, Zdravka Krstulović, Boris Dvornik, Asja Kisić, Ivica Vidović, Milka Podrug Kokotović, Miše Martinović, Antun Nalis, Mirko Vojković, Berislav Mudnić, Mia Sasso... Scenarist je Miljenko Smoje.

Epizodu dramske serije možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci su dostupne i ostale epizode.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Usto, u 21:05 na HTV3 ne propustite portret legendarnoga dubrovačkoga glumca Miše Martinovića koji kroz svoju životnu priču podsjeća na "zlatno doba" Dubrovačkih ljetnih igara, vrijeme kada je Dubrovnik bio istinsko kulturno središte, ne samo sa svojim festivalom, nego i sjajnim programom i ansamblom kazališta "Marin Držić".

Upravo je Martinović jedan od najzaslužnijih za pretvaranje Marina Držića, Ivana Gundulića i ostalih u naše suvremenike, odnosno za otjelovljenje riječi dubrovačkih klasika na suvremenoj kazališnoj sceni. No osim uloga u otvorenom dubrovačkom teatru odigrao je i niz sjajnih uloga u antologijskim televizijskim serijama i filmovima poput spomenutog Našeg malog mista.

Urednica i scenaristica emisije Portret: Miše Martinović je Renata Margaretić Urlić, a realizatorica Maša Božičević. Emisija se također može pratiti na platformi HRTi te pronaći u videoteci usluge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!