In memoriam Žarko Potočnjak: Ajmo, žuti

21.10.2021.

11:54

Autor: HRT

Žarko Potočnjak

Žarko Potočnjak

Foto: Petar Glebov / PIXSELL

U povodu smrti hrvatskog kazališnog i filmskoga glumca Žarka Potočnjaka večeras u 21 sat na Drugom programu HTV-a prikazujemo film Ajmo, žuti.

Nogometna komedija redatelja Dražena Žarkovića iz 2001. godine prati dvojicu prijatelja, Iveka i Krunu, fanatične navijače "žutih", trećeligaškog nogometnog kluba iz predgrađa Zagreba. Njihovo prijateljstvo stavljeno je na kušnju kada u upravu kluba uđe poduzetnik, koji ubrzo postane i njegov predsjednik...

Glavni glumački ansambl, uz Žarka Potočnjaka, čine i Slavko Brankov, Marina Nemet, Goran Grgić te Darko Janeš. U filmu glume i Mijo Pavelko, Zvonimir Zoričić, Željko Königsknecht, Danko Ljuština, Damir Mejovšek, Džimi Jurčec, Asja Potočnjak, Vjera Žagar Nardelli.

Scenarist je Pavo Marinković, direktor fotografije Branko Cahun, a skladatelj Mate Matišić.

Žarka Potočnjaka možete gledati i u dramskoj seriji Duga mračna noć koju prikazujemo ponedjeljkom na Prvom programu u 21:05, a čije se emitirane epizode nalaze i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!