In memoriam Zlatko Kranjčar: 100 posto ja

01.03.2021.

12:58

Autor: HRT

Zlatko Cico Kranjčar

Zlatko Cico Kranjčar

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Hrvatski sport ostao je bez velikana Zlatka Cice Kranjčara koji je preminuo u Zagrebu u 65. godini.

U povodu smrti legendarnog hrvatskog nogometaša i trenera u 21 sat na Drugom programu HTV-a prikazujemo emisiju snimljenu 2005. godine, "100 posto ja".

Riječ je o emisiji u kojoj je Zlatko Cico Kranjčar bio gost i u kojoj je govorio o svom životu, od djetinjstva do izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Govorio je o svojoj generaciji nogometaša Dinama, o nogometnim uzorima i svom načinu rada, o najtežim i najdražim trenucima karijere. U emisiji se pojavljuju Cicini prijatelji i članovi obitelji - Nino Škrabe, književnik koji je napisao i njegovu biografiju, Ernest Major, prijatelj s kojim je još kao dječak igrao u Dinamovu podmlatku i kći Lana. Zlatkovi glazbeni gosti bili su "Parni valjak" i Marko Bačić, a u studiju ga je dočekao i gost iznenađenja.

Voditelji emisije su Bojana Gregorić i Duško Ćurlić, novinarka Elizabeth Homsi, a producentica Dunja Sablić.

Urednica je Ljiljana Vinković, redatelj Ivan Miladinov, a scenaristi i autori Zvjezdana Bubnjar i Marko Torjanac.

Na našoj multimedijskoj usluzi HRTi pogledajte i dokumentarni film "Dinamovo proljeće - 20 godina poslije".

Nakon 24 godine, Dinamo je 1982. osvojio svoj četvrti naslov u Jugoslaviji. Trener je bio Blažević, a okosnicu momčadi činili su Zajec, Kranjčar, Mlinarić, Deverić i Vlak. Klub je te godine imao više od 40.000 članova, najviše u Europi, iza Barcelone.

O euforiji koja se s maksimirskog stadiona proširila cijelom Hrvatskom u ovom dokumentarnom filmu govore ondašnji protagonisti - navijači, igrači i treneri.

Dinamovo proljeće - 20 godina poslije dokumentarni je film o generaciji koja je ostvarila jedan od najvećih i ne samo sportskih uspjeha u povijesti maksimirskih modrih.

Redatelji ostvarenja iz 2002. su Ištvan Filaković i Vladimir Kleščić

Scenaristi su Ištvan Filaković i Alemko Prpić, snimatelj Ivica Meteš, a urednik Vladimir Fulgosi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!