12:35 / 31.08.2021.

Autor: HRT

Inauguracijski koncert Festivala grada kapetana u Orebiću s Joséom Curom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom

Nedjelja, 12. rujna na Drugom

Nedjelja, 12. rujna na Drugom

Foto: Inauguracijski koncert Festivala grada kapetana u Orebiću s Joséom Curom / HRT

Slavni argentinski tenor José Cura dolazi u Orebić! Uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupit će na orebićkoj rivi uz zvuke umjetničkih argentinskih pjesama nastale na tekstove poznatih pjesnika, a solistica na gitari je Čehinja Barbora Kubíková. Prijenos je na rasporedu u nedjelju 12. rujna u 20:05 na Drugom programu HTV-a.

Mo. Cura je svestrani umjetnik te je kao vrhunski dirigent ravnao mnogim prestižnim orkestrima. Njegove produkcije, poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad.

U koncertnoj večeri mo. Cura izvest će osim argentinskih pjesama i neke od svojih najpoznatijih opernih arija, a na pozornici će mu se pridružiti i hrvatske dive - nacionalna prvakinja, solistica Opere HNK -a Ivana pl. Zajca u Rijeci Kristina Kolar te mlada sopranistica Marija Jelić, a sve pod dirigentskim vodstvom Marije Ramljak.

Nastup argentinskoga glazbenika uvertira je u Ljetni festival grada kapetana koji se priprema za iduće ljeto, čija je utemeljiteljica i ravnateljica Sandra Milankov, a umjetnički ravnatelj upravo José Cura.

Urednica je Marija Ramljak, a redateljica Mirena Stijačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!