Indija s Joannom Lumley

20.10.2021.

11:57

Autor: HRT

Utorak, 2. studenoga na Drugom

Utorak, 2. studenoga na Drugom

Foto: Indija s Joannom Lumley / dokumentarna serija

Joanna Lumley, dobitnica prestižne nagrade BAFTA, odlazi na sentimentalno putovanje zemljom u kojoj je rođena. Rođena je posljednjih dana britanskog Radža, a Indija je generacijama bila domovina njezine obitelji. Prvi nastavak dokumentarne serije Indija s Joannom Lumley prikazujemo u utorak, 2. studenoga, na Drugom programu HTV-a u 20:05.

video thumb

Na putovanju tom zemljom uranja u zadivljujuće krajolike, bogatu kulturu i spektakularni svijet divljine. Tijekom istraživanja upoznaje jedinstvene ljude i saznaje kako je Indija postala tako živahna nacija nakon stjecanja neovisnosti. Od Humajunove grobnice u Delhiju, gdje je njezin otac zaprosio njezinu majku, do veličanstvenih špilja Ellora u Maharaštri, to su lokacije koje su oblikovale naciju - a i njezinu prošlost.

Galerija
Utorak, 2. studenoga na Drugom , Foto: Indija s Joannom Lumley/dokumentarna serija
Utorak, 2. studenoga na Drugom, Foto: Indija s Joannom Lumley/dokumentarna serija

Joanna Lumley upoznaje Dalaj lamu, ima rijetku priliku vidjeti divljeg indijskog slona i odlazi na Himalaju kako bi doživjela neke od najviših vrhova svijeta. Provodi vrijeme i s kraljevskom obitelji u Sikkimu, u Mumbaiju svjedoči dubokom jazu između bogatstva i siromaštva i slijedi muslimanski ezan u Ahmedabadu.

Ovo je njezino dirljivo odavanje počasti zavičaju. Dok se vraća obiteljskim korijenima, otkriva naciju punu ljepote i raznolikosti i dirnuta je toplinom ljudi koji je dočekuju.

Dokumentarnu seriju Joanna Lumley's India nastalu u produkciji Burning Brighta za ITV odabrala je Mira Vočinkić.

Utorak, 2. studenoga na Drugom

Utorak, 2. studenoga na Drugom

Foto: Indija s Joannom Lumley / dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!