Inshallah Qatar

09.09.2022.

14:33

Autor: HRT Komunikacije

Premijera putopisne serije u utorak, 20. rujna na Prvom

Premijera putopisne serije u utorak, 20. rujna na Prvom

Foto: Inshallah Qatar / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u utorak, 20. rujna, na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:15 u novoj jesenskoj shemi premijerno prikazuje trodijelnu putopisnu seriju autorice i scenaristice Martine Validžić "Inshallah Qatar" u kojoj upoznajemo tradicionalnu, ali i modernu stranu prve arapske zemlje domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva, Katara. 

video thumb

Katar, u kojem će se održati najvažniji sportski događaj na svijetu, u niskom je startu da dočeka nogometne fanove. A kako se za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru pripremaju i što se ondje sve može vidjeti i doživjeti, saznajemo u sjajnom serijalu ove jeseni na Hrvatskoj radioteleviziji. Na čelu s Martinom Validžić, ekipa HRT-a obišla je nogometne stadione i ostale sportske objekte koji će dočekati mnoštvo novinara i publike te istražila što sve raditi između nogometnih utakmica.

Donosimo utrke deva, ludu vožnju po pješčanim dinama, kušanje katarskih specijaliteta. Susreli smo se s Hrvatima i drugim strancima ondje, upoznali prvu katarsku poduzetnicu, ali i prvog muškog modnog dizajnera u Kataru, a nismo mogli zaobići ni Hamad, najbolju zračnu luku na svijetu.

Autorica i scenaristica je jedno od omiljenih TV lica HRT-a Martina Validžić.    

Martina Validžić

Martina Validžić

Foto: Inshallah Qatar / HRT

- Najintenzivnije putovanje dosad. Najviše temperature dosad, čak 45 stupnjeva bilo je sredinom svibnja kad smo snimali. Najsporija i najčudnija administracija vezana uz dozvole za snimanja. Dozvola treba za svaki dio grada, i to posebna. A ne stižu na vrijeme. Iako ste poslali sve potrebne papire mjesec dana ranije. Najskuplja zemlja u kojoj smo bili. Uz Japan. Najsigurnija zemlja. I najčišća. Kao i ljudi. Najmirisniji. Oko svih je oblak parfema. Beskrajno šarmantni i pristojni. Gostoljubivi. Začin ugodnoj atmosferi su i stranci koji ondje rade. Toliko ih je da se odmah udomaćite. I zbog svega ovoga želite natrag. Trebamo li reći da stadioni izgledaju svemirski? Jedva čekam Svjetsko prvenstvo, izjavila je Martina. 

Redatelji serijala su montažer Dubravko Prugovečki i Martina Validžić, snimatelj je Dražen Lipka, a tonski snimatelj Srećko Čabraja.

Premijeru prve epizode trodijelne putopisne serije "Inshallah Qatar" ne propustite u utorak, 20. rujna, na Prvom programu u terminu od 20:15.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!