Inspektor George Gently

09.03.2023.

14:56

Autor: HRT

Petak, 10. ožujka na Drugom

Petak, 10. ožujka na Drugom

Foto: Inspektor George Gently / serija

U uzbudljivoj britanskoj kriminalističkoj seriji Inspektor George Gently, radnje smještene u šezdesete godine 20. stoljeća, pratimo karizmatičnoga policijskog inspektora Georgea Gentlyja i njegova stalnog pratitelja, mladoga detektiva Bacchusa. Prva sezona ima tri epizode, a drugi nastavak prikazujemo u petak, 10. ožujka na Drugom programu u 14:35. 

Petak, 10. ožujka na Drugom

Petak, 10. ožujka na Drugom

Foto: Inspektor George Gently / serija

U drugoj epizodi, na RAF-ovu aerodromu nađeno je izgorjelo truplo. Identitet preminulog je nepoznat, a jedini dokaz na mjestu zločina je prsten s ugraviranim imenom Wanda. Wanda Lane, fatalna vlasnica mjesnog kafića, pozvana je da identificira prsten. Ona potvrdi da ga je darovala Rauriju O'Connellu pa se Bacchus i Gently zapitaju pokušava li joj tko podvaliti ubojstvo. Viši inspektor Empton iz specijalnih postrojbi pridruži se istrazi sa skrivenim motivom: traži svog čovjeka za kojeg sumnja da je mrtav i mora žurno saznati je li izgorjelo tijelo njegov agent ili O'Connell.   

Petak, 10. ožujka na Drugom

Petak, 10. ožujka na Drugom

Foto: Inspektor George Gently / serija

Sumnjičavi Gently ne vjeruje da specijalci sumnjaju da je ubojica iz redova IRA-e. Carmel O'Shaughnessy prijavi nestanak oca. Gently je pita je li O'Connell bio očev prijatelj, ali Carmel nikad nije čula za njega. No Gently otkrije da su se O'Shaughnessy i O'Connell dobro poznavali. Detektivi se dodatno iznenade kad otkriju da je skladište oružja, čiji je ključ imao O'Shaughnessy, ispražnjeno. Klupko se počne razmotavati i dozna se da je O'Connell zapravo veoma poznati IRA-in član...  

U seriji glume Martin Shaw (George Gently), Lee Ingleby (John Bacchus), Shaun Evans (Lawrie Elton), Christian Cooke (John Lister), Phil Davis (Joe Webster), Richard Armitage (Ricky Deeming), Suzy Lawlor (Shirley), Mark Lambert (Corby). Seriju INSPECTOR GEORGE GENTLY 1 odabrala je Martina Rajšek.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!