14:13 / 21.05.2021.

Autor: HRT

Otok vodenkonja

Ponedjeljak, 31. svibnja na Drugom

Ponedjeljak, 31. svibnja na Drugom

Foto: Islands of the hippos / dokumentarac

U ponedjeljak 31. svibnja u 16:45 na Drugom ne propustite dokumentarni film Otok vodenkonja.

Oni su jedinstvene životinje. Na plažama otočja Bijagós u Atlantskom oceanu, uz obalu Gvineje Bisau, nalazimo neobične tragove. Neobični su zato što ih je ostavio vodenkonj, inače stanovnik slatkih voda. No ovdje je riječ o populaciji vodenkonja koji obitavaju u priobalju. Smješteni su najzapadnije od svih pripadnika svoje vrste i u srodstvu su s kitovima.

Ponedjeljak, 31. svibnja na Drugom

Ponedjeljak, 31. svibnja na Drugom

Foto: Islands of the hippos / dokumentarac

Ovaj dokumentarni film prikazuje život kolonije vodenkonja u kojoj su dominantni mužjaci vrlo ratoborni i napast će svakoga tko se usudi kročiti na njihov teritorij. Prateći kako se snalaze na kopnu i u moru, vidjet ćemo da su savršeno prilagođeni na život u svom staništu.

Kažu da su ženke izabrale ovo mjesto kao najsigurnije za donošenje mladunaca na svijet. Osim vodenkonja, upoznat ćemo i druge životinje koje s njima dijele ovo malo poznato mjesto u zapadnoj Africi.

Carlos Pérez redatelj je dokumentarnog filma Islands of the hippos. Odabrala ga je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!