13:21 / 27.02.2021.

Autor: HRT

Isto nebo

Subota, 6. ožujka na Drugom

Subota, 6. ožujka na Drugom

Foto: Isto nebo / serija

U subotu 6. ožujka na Drugom u 23:35 sata slijede 5. i 6. epizoda serije Isto nebo. U središtu radnje ove njemačke miniserije su zbivanja tijekom hladnog rata i sudbine dviju obitelji, svake s jedne strane Berlinskog zida. Sve se vrti oko istočnonjemačkog špijuna koji se služi zavođenjem kako bi otkrivao tajne te njegove mete, žene s druge strane zida.

U 5. epizodi Lars se posluži lukavstvom te iznenadi Sabine i cijelu njezinu obitelj u njihovom domu. Njezin otac Howard poziva ga da gleda s njima utakmicu legendarnog njemačkog nogometnog kupa. Potajice stišće šake ispod stola kad Istočna Njemačka neočekivano pobijedi i kreće na ispunjenje svoje misije. Prvo želi osvojiti simpatije i povjerenje svih prisutnih, čak i Howardovo.

U 6. epizodi, kada Sabineina majka pozove Larsa da ih ponovno posjeti, on uspijeva, iako ga Howard ne ispušta iz vida, postaviti prislušni uređaj u njegov ured. Kako bi završio svoju misiju i dočepao se NSA-inih tajnih podataka, mora navesti Sabine da se zaljubi u njega i da mu se povjerava. Iako u tome uspijeva, on podlegne vlastitim osjećajima prema Sabine, ali nastoji to zadržati u tajnosti jer bi ih njegov nadzornik Ralf mogao pokušati rastaviti.

Subota, 6. ožujka na Drugom

Subota, 6. ožujka na Drugom

Foto: Isto nebo / serija

U glavnim su ulogama Sofia Helin (Lauren Faber), Tom Schilling (Lars Weber), Friederike Becht (Sabine Cutter), Ben Becker (Ralf Müller), Jörg Schüttauf, Hannes Wegener, Stephanie Amarell, Godehard Giese.

Scenarist je Paula Milne, a redatelj Oliver Hirschbiegel.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!