12:24 / 01.04.2022.

Autor: HRT

Isus iz Nazareta

Subota, 16. travnja na Drugom

Subota, 16. travnja na Drugom

Foto: Isus iz Nazareta / serija

U subotu, 16. travnja, u 20:05 na Drugom programu ne propustite treći nastavak četverodijelne epske drame Isus iz Nazareta.

Juda preklinje Zeraha da dopusti Isusu da se pokaže pred sinedrijem u Jeruzalemu gdje će biti predan nevjernicima.

Serija je dojmljiv i senzibilan prikaz života i smrti Isusa Krista (Robert Powell): pratimo njegovo rođenje, djetinjstvo, susret s Ivanom Krstiteljem (Michael York) i njegovo krštenje, njegova čuda, te naposljetku raspeće i uskrsnuće.

Serija je snimana u Tunisu i Maroku, a osvojila je pet nominacija za nagradu BAFTA (1978) i dvije nominacije za Emmy (1978). Iste je godine osvojila i nagradu talijanske nacionalne udruge filmskih kritičara u tri kategorije (najbolja fotografija, kostimi i scenografija).

U seriji JESUS OF NAZARETH, uz spomenute Roberta Powella i Michaela Yorka, glume i Anne Bancroft, Ernest Borgnine, Claudia Cardinale, Valentina Cortese, Cyril Cusack, James Farentino, Ian Holm, James Earl Jones, Stacy Keach, Tony Lo Bianco, James Mason, Ian McShane, Sir Laurence Olivier, Donald Pleasence, Christopher Plummer, Anthony Quinn, Fernando Rey, Sir Ralph Richardson, Rod Steiger, Peter Ustinov i Olivia Hussey.

Scenaristi su Anthony Burgess, Suso Cecchi d'Amico i redatelj Franco Zeffirelli, a producenti Vincenzo Labella, Lew Grade i Bernard J. Kingham

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!