09:06 / 26.01.2021.

Autor: HRT

Iz programa HRT-a ovoga utorka izdvajamo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo sljedeće najave.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HRA1)

Emisiju Hrvatski radio za Banovinu možete slušati od 9:05 .

Od 10:05 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

Gošća emisije Poveznice od 13:10 je dr. Sanja Lončar, etnologinja, konzervatorica i povjesničarka umjetnosti koja će govoriti o tome zašto u obnovi područja pogođenih potresom nikako ne bismo trebali zanemariti etnografsku graditeljsku baštinu, posebice objekte drvene tradicije gradnje, te što nas iskustva drugih europskih zemlja, ali i neki domaći uspješni projekti, uče o tome kako obnova graditeljske baštine itekako može pomoći u oživljavanju područja iz kojih se ljudi iseljavaju.  

Po vašem izboru od 16:05 predstavljamo antologijske izvedbe hrvatske zabavne, rock i pop glazbe. U današnjoj emisiji predstavit ćemo odabrane pjesme Jurice Pađena

U emisiji Melodije s patinom od 17.30 urednik Marin Margitić, iz bogatog i dragocjenog fonoarhiva Hrvatskoga radija, nudi obilje skladbi koje zaslužuju atribut evergreena ili vječno zelenih melodija svjetske i domaće produkcije. 

U terminu Malih formi od 18:05 premijerno emitiramo prvi dio djela Ive Vojnovića U magli. Ova kratka forma uranja nas u unutarnji krajolik pripovjedača koji shvaća koliko duboka može biti neimaština neke obitelji, jedne djevojčice (jedne Male!), koja bi postala tko zna što lijepo i veliko da ne živi u tako strašnom i ubitačnom siromaštvu. 

U ciklusu Oda-birano od 18:15 u nizu dvije emisije ekskluzivno donosimo koncert kojim je u Bonnu 17. prosinca prošle godine svečano obilježena 250. obljetnica rođenja Ludwiga van Beethovena. Drugi dio koncerta koji donosimo u emisiji ispunila je izvedba Pete simfonije u c-molu Ludwiga van Beethovena, kojom se u kontekstu vremena izvedbe i pandemijskih nedaća ističe znak nade.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Tihomira Horvata Ljubozbor.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HRA2)

Od 19 sati poslušajte emisiju Linija povjerenja, koja se bavi problemima svih vrsta ovisnosti i raznim psihološkim temama, a gosti su psihijatri i drugi stručnjaci koji rade na području mentalnog zdravlja. 

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HRA3)

Od 16:03 u Triptihu govorimo o umjetničkom radu Julija Knifera povodom retrospektivne izložbe Bez kompromisa postavljene u Neue Galerie u Grazu od 8. prosinca 2020. do 25. travnja 2021. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Nakon što je upornim istraživanjem tajni zatvorskog groblja u Vukovšćaku dovela život vlastitog brata u opasnost, novinarka Lucija doživljava žestoku majčinu osudu. Policija čuva Luciju i njezinu obitelji, ali Lucija ne zna da oni nisu jedini koji je drže na oku - bivši Udbin ubojica i sociopat Zdenko Jurković konstantno joj je za petama. Dio je to sadržaja 7. epizode dramske serije Počivali u miru koja je na rasporedu u 20:05.

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!