17:20 / 24.08.2021.

Autor: HRT

Iza lica zrcala

Petak, 3. rujna na Prvom

Petak, 3. rujna na Prvom

Foto: Iza lica zrcala / dokumentarac

Iza lica zrcala, film o ženi koja polako prihvaća gubitak djece, gubitak zdravlja i gubitak ljubavi ne bi li nanovo pronašla samu sebe, na rasporedu je u petak 3. rujna u 17:20 na Prvom.

Iza lica zrcala autoričina je osobna potraga za unutarnjim mirom prikazana kroz putovanje Likom, zabačenim zavičajem njezinih predaka. Lika je puna tunela, a nakon svakog mračnog tunela, punog tajni, strahova, tame budi se novo godišnje doba.

Iskustvo zaokružuju pejzaži, starosjedioci, obilje zvukova i glas koji nas vodi. Dok redateljica snima očaravajuće magnetične, ali i morbidno surove scene Like, Lika ocrtava samu redateljicu koja ponovno proživljava vlastita iskustva i iskustva svojih predaka ne bi li pronašla ključ kako prihvatiti svoju bolest, te preboljeti gubitak četiri trudnoće i ljubavi.

Scenaristica i redateljica dokumentarnog filma, koji je na Danima hrvatskog filma 2016. nagrađen Oktavijanom, je Katarina Zrinka Matijević.

Direktor fotografije je Vjeran Hrpka, montažerka je Ana Štulina, a producenti Nenad Puhovski i Tamara Babun.

Produkcija: Factum

Film na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!