Izgubljena blaga Maja: Tajne zmijskog oltara

08.09.2023.

07:32

Autor: HRT

Ponedjeljak, 18. rujna na Trećem

Ponedjeljak, 18. rujna na Trećem

Foto: Izgubljena blaga Maja / dokumentarna serija

Istraživač National Geographica Albert Lin odlazi u džunglu Guatemale osvjedočiti se kako nova visokotehnološka karta za traženje blaga otkriva na desetke tisuća drevnih ruševina. Deseci arheologa kreću u ekspediciju u kojoj nalaze izgubljene ruševine prvi put u 1500 godina. Njihovi nalazi ispisuju novu povijest jedne od najtajanstvenijih drevnih civilizacija svijeta. Prvu epizodu dokumentarne serije Izgubljena blaga Maja, prikazujemo u ponedjeljak, 18. rujna, na Trećem u 18:15.

Ponedjeljak, 18. rujna na Trećem

Ponedjeljak, 18. rujna na Trećem

Foto: Izgubljena blaga Maja / dokumentarna serija

1. epizoda: Nova karta za traženje blaga omogućila je arheolozima da otkriju izgubljenu tvrđavu koja stvara sliku zaraćene civilizacije. Iz zemlje je izvađen i sveti oltar, nakon što je 1500 godina bio zakopan u srušenom hramu, i otkriva tajne legendarnog ustanka majanskog zmijskog kralja.

Albert Lin odlazi u najdalji kutak džungle majanskoga svijeta, gdje najsuvremenija laserska tehnologija pomaže otkriti dokaze o zaboravljenom ratu.

Dokumentarnu seriju Lost Treasures of the Maya odabrala Mira Vočinkić.

Galerija
Ponedjeljak, 18. rujna na Trećem, Foto: Izgubljena blaga Maja/dokumentarna serija
Ponedjeljak, 18. rujna na Trećem, Foto: Izgubljena blaga Maja/dokumentarna serijaPonedjeljak, 18. rujna na Trećem, Foto:  Izgubljena blaga Maja/dokumentarna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!