Izvan formata

30.11.2022.

09:44

Autor: HRT

Utorak, 6. prosinca na Treećem

Utorak, 6. prosinca na Treećem

Foto: Izvan formata / HRT

Emisija o umjetnosti i kulturi, u razgovoru u studiju i reportažama otvara teme o kojima se nedovoljno govori. Emisiju Izvan formata prikazujemo utorkom na Trećem programu u večernjem terminu.

O Toši Dapcu mislili smo da je sve rečeno i da o njemu gotovo sve znamo. No kad je objavljena knjiga "Tošo Dabac: Umjetnik svojeg vremena - kritičko čitanje" i kad smo je uzeli u ruke, shvatili smo da o našem, možda i najvećem fotografu svih vremena zapravo malo toga znamo.

Stoga smo u studio pozvali Ivu Prosoli, koja posljednjih 16 godina istražuje iznimno bogatu ostavštinu tog umjetnika, autoricu knjige koja nam otkriva dosad neotkriveno o Toši Dapcu.

A umjetnik svojeg vremena zasigurno je i Boris Cvjetanović. Uz njega u emisiji o monografiji "Društvo", koja je uz izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost nedavno predstavljena, govore Boris Greiner, Janka Vukmir i Darko Šimičić.

Razgovarali smo i s legendarnom beogradskom fotografkinjom Gorankom Matić čija je retrospektivna izložba "Iskustvo u gužvi" izazvala iznimno zanimanje u Zagrebu i regiji.

A umjetnik svojeg vremena zasigurno je i Boris Cvjetanović.

Uz njega u emisiji o monografiji "Društvo", koja je uz izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost nedavno predstavljena, govore Boris Greiner, Janka Vukmir i Darko Šimičić. Razgovarali smo i s legendarnom beogradskom fotografkinjom Gorankom Matić čija je retrospektivna izložba "Iskustvo u gužvi" izazvala iznimno zanimanje u Zagrebu i regiji.

Emisija je na rasporedu u utorak, 6. prosinca u 20:35 na Trećem.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!