Izvan formata: 36. Salon mladih

10:18 / 19.05.2022.

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

Emisiju Izvan formata: 36. Salon mladih ne propustite u četvrtak, 19. svibnja, u 20:05 a Trećem. 

Napokon nešto svježe, zanimljivo, od njih mnogo očekujemo... To su dojmovi svih onih koji su proteklih dana ušli u zagrebački Meštrovićev paviljon. 36. Salon mladih uz središnju izložbu pod nazivom "Paraziti" u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika na još pet lokacija predstavlja 80 hrvatskih i 10 inozemnih umjetnika.

Nakon dosad viđenog na najvećoj i najdugovječnijoj izložbenoj manifestaciji umjetnika do 35 godina možemo samo reći - nova generacija likovnih umjetnika promišljeno, kritički i provokativno progovara o našem društvu, ali i o svojoj ulozi u tom okruženju.

U studiju razgovaramo s kustosicama središnje izložbe Klarom Petrović i Lujom Šimunović. O svojim radovima na Salonu govore umjetnici Anja Leko, Andrej Beštak, Ivana Stećuk, Marianna Nardini, Matej Vuković i Laura Sajko.

U emisiji sudjeluju i kustosi Nevenka Šarčević i Jurica Mlinarec te ravnateljica HDLU-a Ivana Andabaka.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarke su Jasna Coce i Ana Anzulovića redateljica Vesna Luković Žarn. 

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!