Izvan formata

24.01.2023.

09:53

Autor: HRT

Izvan formata

Izvan formata

Foto: HTV / HRT

Emisija o umjetnosti i kulturi, u razgovoru u studiju i reportažama otvara teme o kojima se nedovoljno govori. Emisiju Izvan formata prikazujemo utorkom na Trećem programu u večernjem terminu. Ovotjedno izdanje 24. siječnja u 20:35 posvećeno je  hrvatskom dizajnu.

Presjek najboljeg u hrvatskom dizajnu u protekle dvije godine pokazan je na Izložbi hrvatski dizajn 21/22 u Laubi.

Da ne znamo u kakvom okruženju živimo, nakon što smo vidjeli 324 profesionalna i studentska projekta, pomislili bismo da živimo u zemlji blagostanja u kojoj žive bogati naručitelji koji dizajnere izvrsno plaćaju.

O hrvatskom dizajnu, njegovom položaju u našem društvu i posebno živoj dizajnerskoj sceni razgovaramo sa Zlatkom Salopek Radić, dizajnericom i članicom žirija Izložbe hrvatskog dizajna.

A s nama je i dobitnik nagrade za životno djelo Hrvatskog dizajnerskog društva Boris Ljubičić.

U emisiji govore i Marko Golub, Vedran Kasap, Lana Grahek, Dejan Kršić, Roberta Bratović, Nina Bačun, Maša Milovac i Branka Benčić.

Urednica i voditeljica emisije je Ivana Antunović Jović, novinarka je Jasna Coce, a redateljica Vesna Luković Žarn.  

Emisiju, osim na Trećem, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi. U videoteci usluge nalaze se i emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!