Izvan formata: 59. Venecijanski bijenale

09.05.2022.

11:57

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U četvrtak 12. svibnja na Trećem programu u 20:05 prikazujemo novo izdanje emisije Izvan formata.

59. Venecijanski bijenale je otvoren, a do 27. studenoga svi koji dođu u jedan od najljepših gradova na svijetu moći će vidjeti 1500 radova 213 umjetnika iz 58 zemalja. Središnju izložbu "Mlijeko snova" postavila je talijanska kustosica Cecilija Alemani, a predstavilo se i 80 zemalja u nacionalnim paviljonima.

Hrvatska ove godine fizički nema svoj paviljon, ali rad "Bez naziva" Tome Savić-Gecana, kojim je predstavljena naša zemlja u Veneciji, izazvao je veliko zanimanje posjetitelja i stručne javnosti.

O nastupu Tome Savić-Gecana i ovogodišnjem Bijenalu u studiju razgovaramo s Radom Ivom Janković, višom kustosicom MSU-a i Darkom Šimičićem, kustosom i likovnim kritičarom.

Donosimo i reportažu s izložbe Ivane Franke u Laubi, a modni dizajner i vizualni umjetnik Silvio Vujičić i arhitekt i znanstvenik Miro Roman govore o svom projektu SOLL: "Ja ne dizajniram modu ja je pišem" u HDD-u.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarke su Ivana Antunović Jović, Klaudia Modrić Plantarić, Jasna Coce i Anja Cerara redateljica Vesna Luković Žarn. 

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!