Izvan formata: Bosiljka

07.02.2023.

09:33

Autor: HRT

Izvan formata

Izvan formata

Foto: HTV / HRT

Emisija o umjetnosti i kulturi, u razgovoru u studiju i reportažama otvara teme o kojima se nedovoljno govori. Emisiju Izvan formata prikazujemo utorkom na Trećem programu u večernjem terminu. 

U novom izdanju koje prikazujemo 7. veljače donosimo:

Posljednja glazbena kritičarka u Hrvata, kako su nazivali Bosiljku Perić Kempf, preminula je prije više od mjesec dana. Ministrica kulture i medija biranim je riječima izrazila sućut, a kolege iz svijeta klasične glazbe objavili su vijest o njezinoj smrti. Ipak, nismo se iznenadili kada da ta vijest nije odjeknula u široj javnosti.

Tko je bila Bosiljka Perić Kempf, pokušat ćemo odgovoriti u večerašnjoj emisiji, ali i podsjetiti da je u našem kulturnom prostoru djelovala muzikologinja, povjesničarka glazbe i publicistica koja je svojim pisanim i izgovorenim riječima željela da naše okruženje bude bolje, vrednije i plemenitije.

U studiju razgovaramo s muzikologinjom Seadetom Midžić i novinarkom Svjetlanom Hribar, a o Bosiljki Perić Kempf govore i operna pjevačica Dunja Vejzović te muzikologinja Sanja Majer Bobetko.


Novinarke Jasna Coce i Jelena Jindra, redateljica Vesna Švec Hercigonja, urednica i voditeljica Ivana Antunović Jović.

Emisiju, osim na Trećem, možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi. U videoteci usluge nalaze se i emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!