Izvan formata: Centri za kulturu

22.09.2022.

13:23

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U utorak, 27. rujna na Trećem programu u 20:35 prikazujemo emisiju Izvan formata.

"Dom kulture treba postati katedrala bez religije, mjesto gdje se ljudi sreću kako bi se sreli s onim što je najbolje u njima." Ovim je riječima André Malraux još 1966. u francuskom parlamentu branio nacionalni program izgradnje domova kulture.

Novu sezonu emisije Izvan formata otvaramo pitanjem - jesu li centri za kulturu samo relikti bivšeg sustava ili su to mjesta koja postaju potencijal budućnosti.

Gošće u studiju su Anja Planinčić, ravnateljica Centra kulture na Peščenici - Knap i Pavlica Bajsić Brazzoduro, ravnateljica Centra mladih Ribnjak.

U emisiji sudjeluje i Goran Sergej Pristaš, predsjednik Radne skupine za kulturne politike i kulturni razvoj Grada Zagreba.

A posjetili smo i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica u čijoj je Galeriji Galženica otvorena sjajna izložba "Julije Knifer, Tomo Savić-Gecan, Goran Petercol: Prema praznini".

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, režija Vesna Luković Žarn, novinarka Jasna Coce.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!