11:52 / 01.12.2021.

Autor: HRT

Izvan Formata: Gdje smo mi?

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U četvrtak, 2. prosinca, u 20:05 na Trećem programu emitiramo emisiju Izvan formata.

Gdje smo mi na svjetskoj karti suvremene umjetnosti odnosno kakva je posljednjih godina međunarodna recepcija naših umjetnika pitanje je koje u emisiji postavljamo povjesničarima umjetnosti i kustosima Branki Stipančić i Tihomiru Milovcu.

Bili smo i u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti na otvorenju prve retrospektive videoradova Sanje Iveković pod nazivom „Make up – Make down”.

Razgovarali smo i s modnim dizajnerom Matijom Čopom čiji su radovi nedavno uvršteni u stalni postav Centra Pompidou u Parizu, a o promociji naših suvremenih umjetnika govori galeristica Elvira Kranjčar.

Posjetili smo i jednog od najzastupljenijih hrvatskih umjetnika u europskim galerijama i muzejima Davida Maljkovića.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarke Oka Ričko, Jasna Coce, Elvira Dizdarević, a redateljica Vesna Luković Žarn.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!