12:11 / 08.12.2021.

Autor: HRT

Izvan formata: Human Rights Film Festival

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U četvrtak, 9. prosinca, u 20:05 na Trećem programu emitiramo emisiju Izvan formata.

U vremenu kad slušamo govor mržnje, kad svakodnevno svjedočimo socijalnoj nepravdi, netoleranciji, diskriminaciji, u vremenu podijeljenosti i globalne radikalizacije emisiju posvećujemo festivalu koji nas 19 godina uči da prihvaćamo drukčije, da prepoznajemo univerzalnost ljudskih prava, da jednostavno budemo bolji ljudi.

U nedjelju je u zagrebačkom Kinu Tuškanac počeo 19. Human Rights Film Festival, a u studiju razgovaramo s producenticom Restarta Vanjom Jambrović i direktorom te glavnim selektorom Human Rights Film Festivala Petrom Milatom. Donosimo i razgovor s talijanskim umjetnikom Filippom Bertom koji je putujući zemljama južne i srednjoistočne Europe snimao videozapise organizirajući niz akcija u kojima su sudjelovali stanovnici pograničnih područja, tražeći od njih da glasno, na svojem jeziku prebroje šiljke žičanih barijera.

Videoinstalaciju pod nazivom „One by one” predstavio je u zagrebačkome Muzeju suvremene umjetnosti. A najavljujemo i izlazak autobiografije Mire Furlan pod naslovom „Voli me više od svega na svijetu”.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarka Jasna Coce, redateljica Vesna Luković Žarn.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!