12:39 / 16.03.2022.

Autor: HRT

Izvan formata: Kontejner

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U četvrtak 17. ožujka na Trećem programu u 20:05 slijedi emisija Izvan formata.

Emisiju posvećujemo umjetničkoj organizaciji koja je pod nazivom Kontejner posljednjih 20 godina osmislila i organizirala više od 120 grupnih i samostalnih izložbi, performansa, predavanja, radionica i prezentacija međunarodnih i domaćih umjetnika, teoretičara, filozofa, znanstvenika...  U studiju razgovaramo s Olgom Majcen Linn i Terezom Teklić.

Najavljujemo i nastup Tome Savića Gecana koji će predstavljati Hrvatsku na predstojećem 59. bijenalu u Veneciji, a o projektu govori kustosica Hrvatskog paviljona Elena Filipovic.

Japanski umjetnik Nelo Akamatsu govori o svojoj zvučnoj instalaciji na izložbi u zagrebačkoj Galeriji Nova, koja je prije nekoliko godina nagrađena na Ars Electronica Festivalu.

Urednica i voditeljica Ivana Antunović Jović, novinarke Jasna Coce i  Anja Cerar, a redateljica Vesna Luković Žarn.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!