Izvan formata: Nezavisna scena

02.02.2021.

12:05

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

Ne propustite na Trećem programu, 4. veljače od 20:45 emisiju Izvan formata posvećenu stanju na nezavisnoj i slobodnoj sceni u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj u postpotresno vrijeme, doba pandemije i neimaštine.

Kako se samostalni umjetnici snalaze za prostore vježbi i izvedbi, koliko smanjeni broj publike utječe na broj predstava i dotok sredstava, kako je reagirala zagrebačka Gradska skupština, a kako grad Zagreb, kako mogu pomoći i kakve su projekcije za budućnost?

To su tek neka od pitanja na koja odgovaraju gosti: Tihomir Milovac, muzejski savjetnik u Muzeju suvremene umjetnosti i zastupnik u Skupštini grada Zagreba i Nikola Stojadinović, savjetnik pročelnice zagrebačkoga Gradskoga ureda za kulturu.

O iskustvima govore Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja "Nikola Tesla", Ana Kovačić, voditeljica Galerije "Miroslav Kraljević", Gordana Gadžić, ravnateljica Teatra Rugatino te protagonisti zagrebačke plesne scene.

Urednica je Oka Ričko.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!