Izvan formata: Njihovih 20

26.01.2022.

12:56

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

Izvan formata: Njihovih 20, naziv je emisije koja je na rasporedu u četvrtak, 27. siječnja, u 20:20 na Trećem.

Dva desetljeća njihov rad oplemenjuje i obogaćuje hrvatski kulturni prostor. Oni se umjetničkim radom i kreativnošću bore kako bi očuvali vlastite i društvene prostore sloboda, uče nas toleranciji, prihvaćanju, ali i tome da uz umjetnost i kulturu rastemo.

Emisiju posvećujemo jednom kazalištu i jednom festivalu koji slave dvadeset godina postojanja i umjetničkog djelovanja u sredini koja im često nije olakšavala put. U studiju razgovaramo s redateljicom, glumicom i osnivačicom Kazališta Hotel Bulić Senkom Bulić i kulturnim producentom, aktivistom i osnivačem festivala Queer Zagreb Zvonimirom Dobrovićem.

A nakon odluke Zaklade "Kultura nova" da ove godine izostavi iz financiranja Eurokaz koji je najavio i mogućnost gašenja, razgovarali smo s Gordanom Vnuk i Deom Vidović.

Novinarka je Jasna Coce, redateljica Vesna Luković Žarn, a urednica i voditeljica Ivana Antunović Jović.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!