Izvan formata: Oaza

08.06.2022.

12:25

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

Emisiju Izvan formata ne propustite u četvrtak, 9. lipnja, u 20:05 a Trećem. U posljednjoj emisiji prije ljetne sheme donosimo priču o umjetničkoj organizaciji i dizajnerskom kolektivu Oaza.

Šest prijateljica i dizajnerica gotovo 10 godina rade iznimno zapažene projekte na području vizualne komunikacije, produkt dizajna, postava izložbi, dizajna interijera, izdavaštva i edukacije. Ovih su dana dobile i poziv da sa svojim Projektom Ilica sudjeluju na Trijenalu arhitekture u Oslu. Oaza se tako našla u društvu šest odabranih od 400 prijavljenih projekata. U studiju razgovaramo s Ivanom Borovnjak i Ninom Bačun, a kamerom smo zabilježili njihovu Oazu u zagrebačkoj Ilici na broju 132.

Bili smo i u Dubrovniku gdje stvara slikarica Dubravka Lošić koja nam je otkrila što se krije iza njezine nedavno objavljene monografije na 480 stranica.

U emisiji predstavljamo i novu knjigu poezije Mara Pitarevića koji nam je rekao da ljudi danas ne čitaju pjesme jer smo društvo koje više ne zna pokazati emociju niti je dati, pretvorili smo se u stoku za šoping-centre.

Umjesto pozdrava do jeseni, ostanite uz Treći jer ono što tijekom ljeta pripremamo za vas nudi jedino Hrvatska radiotelevizija.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović JovićAnzulovića redateljica Vesna Luković Žarn. 

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!