Izvan formata: Obnova HGZ-a i MUO-a

10.03.2022.

10:00

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U četvrtak 10. ožujka na Trećem programu u 20:05 slijedi emisija Izvan formata.

Dana 22. ožujka u 6:24 minute bit će točno dvije godine od strahovitog potresa koji je promijenio živote stanovnika Zagreba. Osim pretrpljenog straha za vlastiti život i život bližnjih suočili smo se s činjenicom da živimo u zapuštenom gradu u kojem su se kuće, škole i zaštićeni spomenici kulture rušili kao kule od karata.

Cigle su počišćene, ali šećući danas Zagrebom vidimo sliku grada koju nitko ne zaslužuje. O svim poteškoćama i izazovima obnove zgrada u kojima djeluju Hrvatski glazbeni zavod i Muzej za umjetnost i obrt razgovaramo s Romanom Matanovac Vučković i Miroslavom Gašparovićem.

Kako je nastao film “Između Wagnera, Hoffmanna i Loosa: Stanovanje u Zagrebu u epohi secesije” govore Marina Bagarić i Vesna Lovrić Plantić.

A dugogodišnju kustosicu Muzeja grada Zagreba i autoricu knjige „Zagreb – Grad.Ljudi.Život” Željku Kolveshi pitali smo zašto su ljudi ti koje najviše voli u svojem gradu.  

Urednica i voditeljica Ivana Antunović Jović, novinarke Oka RičkoJasna Coce, a redateljica Vesna Luković Žarn.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!