13:36 / 23.02.2022.

Autor: HRT

Izvan formata: Oni dolaze

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U četvrtak 24. veljače na Trećem programu u 20:05 slijedi emisija Izvan formata: Oni dolaze.

Ona je mlada žena koja kaže da se ne bi mogla odreći ni režiranja, ni pisanja poezije, ni bavljenja književnom teorijom. Za sebe kaže da je kći, sestra, strastvena putnica i osoba kojoj je ljubav najvažnija. On je mladić koji fotografijom i napisanim riječima liječi sebe i društvo koje ga okružuje. Kaže da pripada izgubljenoj generaciji, a ona nije inertna i obeshrabrena, već dovedena pred gotov čin s kojim se sada pokušava boriti. U emisiji razgovaramo s kazališnom redateljicom i pjesnikinjom Rajnom Racz i fotografom Matejom Jurčevićem.

O svom budućem filmu "Ostavi vrata otvorena" govori redateljica Judita Gamulin, a o njihovim prijateljstvu i suradnji producentica Rea Rajčić

Predstavljamo i uspješnu zagrebačku ilustratoricu Klaru Rusan čije će radove koje potpisuje s imenom Klarxy uskoro vidjeti i posjetitelji Sajma dječje knjige u Bologni.

Urednica i voditeljica Ivana Antunović Jović, novinarke Jasna Coce i Ana Anzulović, a redateljica Vesna Luković Žarn. 

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!