Izvan formata: Slavko Kopač

02.02.2022.

11:58

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

Izvan formata: Slavko Kopač, naziv je emisije koja je na rasporedu u četvrtak, 3. veljače,  u 20:05 na Trećem programu HTV-a.

Umjetnost Slavka Kopača nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a tome svjedočimo i ovih dana nakon odlaska u Meštrovićev paviljon gdje je izložena umjetnost čovjeka koji je život proveo u Parizu i za kojeg su rekli da je jedini koji nije došao u Pariz nešto uzeti nego mu nešto dati. 

O Slavku Kopaču razgovaramo s povjesničarkom umjetnosti Biserkom Rauter Plančić i voditeljicom udruge ArtRecontre Tamarom Floričić. O Slavku Kopaču govore i kustosica izložbe "Kopač" u HDLU Anita Ruso Brečić i povjesničar umjetnosti Željko Marciuš, a donosimo i priču iz Kopačevih rodnih Vinkovaca.

Novinarki su  Jasna Coce i Gordan Nuhanović, redateljica Vesna Luković Žarn, a urednica i voditeljica Ivana Antunović Jović.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!