13:24 / 20.04.2022.

Autor: HRT

Izvan formata: Što s baštinom?

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

Novo izdanje emisije Izvan formata na rasporedu je u četvrtak 21. travnja na Trećem programu u 20:05.

Kulturna baština civilizacijsko je naslijeđe koje je važno za prepoznavanje i afirmaciju identiteta jednog naroda. Kulturnu baštinu, i materijalnu i onu nematerijalnu, moramo čuvati. Ali kad je zaštitimo, znamo li što s njom činiti.

U emisiji to pitanje postavljamo Dragani Luciji Ratković Aydemir interpretatorici baštine i poduzetnici u kulturi koja je osmislila projekte Ekomuzej Batana u Rovinju, "Ivanina kuća bajke" u Ogulinu, centre za posjetitelje na Medvedgradu i u Parku prirode Učka. 

Razgovarali smo i s ilustratoricom i dizajnericom BooBoo Tannenbaum koja je svoj prepoznatljivi rukopis prenijela i izvan granica Hrvatske. A o važnosti projekata interpretacije baštine govore dizajnerski duo Šesnić&Turković te arhitekt Krešimir Rogina.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarka je Oka Ričkoa redateljica Vesna Luković Žarn. 

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!