Izvan formata: Zagrebdox

07.04.2022.

10:47

Autor: HRT

Četvrtkom na Trećem

Četvrtkom na Trećem

Foto: Izvan formata / HRT

U četvrtak, 7. travnja, u 20:05 na Trećem programu slijedi emisija Izvan formata: Zagrebdox.

ZagrebDox slavi 18. rođendan stoga smo emisiju odlučili posvetiti festivalu koji gotovo dva desetljeća hrvatskoj publici donosi najbolje s međunarodne i domaće dokumentarističke scene, ali i odgaja nove gledatelje te neke buduće filmske autore. U emisiji razgovaramo s osnivačem i direktorom Festivala Nenadom Puhovskim te redateljem i predavačem na ADU Goranom Devićem čiji će film "Hrvatskog narodnog preporoda" upravo večeras biti premijerno prikazan na ZagrebDoxu.

Jelena Jindra razgovarala je s izraelskim redateljem Ohadom Milsteinom koji je otkrio zašto je filmom "Ljetne noći" progovorio o očinstvu i odnosu sa svojim šestogodišnjim sinom. A Anja Cerar pitala je redatelja Antu Zlatka Stolicu zašto se kratkim esejističkim dokumentarcem "Babajanja" vratio u prošlost pokušavajući pronaći misterioznu ženu koje se plašio kao dječak.

Urednica i voditeljica je Ivana Antunović Jović, novinarke su Jelena Jindra i Anja Cerara redateljica Vesna Luković Žarn.

Emisiju osim na Trećem programu pratite i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!