Ja, Tonya

21.12.2021.

12:53

Autor: HRT

Ponedjeljak, 3. siječnja na Drugom

Ponedjeljak, 3. siječnja na Drugom

Foto: Ja, Tonya / film

U ponedjeljak, 3. siječnja, na Drugom programu u 21 sat emitiramo film Ja, Tonya. Film prati život klizačice u umjetničkom klizanju Tonyje Harding i njezinu umiješanost u napad na njezinu suparnicu Nancy Kerrigan 1994. godine.

video thumb

Djelomično temeljen na stvarnim događajima, film prikazuje Tonyju Harding kao žrtvu pa time dovodi u sumnju navode o njezinoj umiješanosti u zločin, kao i kritike nekih njezinih postupaka.

Glumačku ekipu filma iz 2017. godine čine Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, Julianne Nicholson, Caitlin Carver, Paul Walter Hauser i drugi. Scenarist je Steven Rogers, a redatelj Craig Gillespie.

Na 90. dodjeli nagrade Oscar A. Janney osvojila je nagradu u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi, dok je film dobio i dvije nominacije, za najbolju glumicu (M. Robbie) te najbolju montažu. Na 75. dodjeli nagrade Zlatni globus nominiran je u tri kategorije, a A. Janney je pobijedila u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi.

Ponedjeljak, 3. siječnja na Drugom

Ponedjeljak, 3. siječnja na Drugom

Foto: Ja, Tonya / film

Na 71. dodjeli nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti nominiran je u pet kategorija, a A. Janney je pobijedila u kategoriji najbolje glumice u sporednoj ulozi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!