Jadnici

28.05.2022.

15:45

Autor: HRT

Nedjelja, 12. lipnja na Drugom

Nedjelja, 12. lipnja na Drugom

Foto: Jadnici / serija

U nedjelju 12. lipnja na Drugom programu u 22:25 slijedi šesta epizoda dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. 

Revolucionari i vojska pripremaju se za sljedeći napad. Borbe postaju krvavije i očajnije. Jean Valjean stiže na barikadu i ondje zatiče Mariusa, čovjeka koji se kune da će mu uzeti Cosette.

Novi drugovi pohvaljuju Valjeanove junačke napore da zadrži vojnike. Kad se ponovno sretnu, zarobljeni Javert ostane zbunjen i bijesan zbog Valjeanova ponašanja prema njemu. Bitka na barikadi stiže do tragičnog i krvavog kraja. Valjean bježi kroz kanalizaciju s teško ranjenim Mariusom preko ramena. Javert ne odustaje od lova.

Valjeanovi nesebični postupci skrše Javertov pogled na svijet, upada u duševni nemir od kojeg se nikad neće opraviti. Vjerujući da čini najbolje za svoju posvojenu kćer, Jean Valjean donosi tešku odluku, ali podcjenjuje kolika je ljubav njegovih najbližih.

U seriji LES MISÉRABLES glume Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O'Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman. Redatelj je Tom Shankland

Produkcija: Lookout Point i BBC Studios za BBC u koprodukciji s Masterpieceom

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!