13:33 / 18.09.2021.

Autor: HRT

Jadnici

Nedjelja, 3. listopada na Drugom

Nedjelja, 3. listopada na Drugom

Foto: Jadnici / serija

Šesti nastavak adaptacije remek-djela Victora Hugoa, Jadnici, ne propustite u nedjelju, 3. listopada, u 22:35 na Drugom programu HTV-a.

video thumb

Revolucionari i vojska pripremaju se za sljedeći napad. Borbe postaju krvavije i očajnije. Jean Valjean stiže na barikadu i ondje zatiče Mariusa, čovjeka koji se kune da će mu uzeti Cosette. Novi drugovi pohvaljuju Valjeanove junačke napore da zadrži vojnike. Kad se ponovno sretnu, zarobljeni Javert ostane zbunjen i bijesan zbog Valjeanova ponašanja prema njemu. Bitka na barikadi stiže do tragičnog i krvavog kraja.

Valjean bježi kroz kanalizaciju s teško ranjenim Mariusom preko ramena. Javert ne odustaje od lova. Valjeanovi nesebični postupci skrše Javertov pogled na svijet, upada u duševni nemir od kojeg se nikad neće opraviti. Vjerujući da čini najbolje za svoju posvojenu kćer, Jean Valjean donosi tešku odluku, ali podcjenjuje kolika je ljubav njegovih najbližih.

U seriji LES MISÉRABLES,  djelu koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom, glume Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O'Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman. Redatelj je Tom Shankland, a seriju je adaptirao Andrew Davies.

Produkcija: Lookout Point i BBC Studios za BBC u koprodukciji s Masterpieceom

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!