Jadnici

17:58 / 30.04.2022.

Autor: HRT

Nedjelja, 15. svibnja na Drugom

Nedjelja, 15. svibnja na Drugom

Foto: Jadnici / serija

U nedjelju 15. svibnja na Drugom programu u 21:55 emitiramo drugi nastavak dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom.

Fantine mora napustiti Pariz kako bi pronašla posao. Očajna i siromašna, prisiljena je donijeti nepodnošljivo tešku odluku kako bi svojoj maloj kćeri Cosette omogućila bolji život. Putuje u Montreuil i pronalazi posao u tamošnjoj tvornici koju vodi velikodušni monsieur Madeleine.

Jean Valjean vodi nov život kao monsieur Madeleine, gradonačelnik Montreuila i vlasnik tvornice. U njegov život uđe nemir kad Javert postane novi policijski inspektor u Montreuilu.

Nedjelja, 15. svibnja na Drugom

Nedjelja, 15. svibnja na Drugom

Foto: Jadnici / serija

Javert sumnja da monsieur Madeleine nešto skriva i odlučan je u namjeri da ga razotkrije. Djed malog Mariusa Pontmercyja odgaja tako da mrzi svog oca i sve ono za što se borio.

Thénardier i njegova supruga vode seosku gostionicu u Montfermeilu. Dobrostivo k sebi primaju malu Cosette, a Fantine svaki mjesec šalje novac za njezino uzdržavanje.

Iako loše postupaju s Cosette, spletkarski Thénardieri zahtijevaju sve nepodnošljivije iznose, a kad Fantine otpuste iz tvornice zbog tajne iz njezina života, ona poduzima očajničke mjere kako bi smogla novac.

Nedjelja, 15. svibnja na Drugom

Nedjelja, 15. svibnja na Drugom

Foto: Jadnici / serija

U seriji LES MISÉRABLES glume Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O'Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman. Redatelj je Tom Shankland, a seriju je adaptirao Andrew Davies

Produkcija: Lookout Point i BBC Studios za BBC u koprodukciji s Masterpieceom

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!