Jamestown

05.04.2021.

13:39

Autor: HRT

 Srijeda, 7. travnja na Drugom

Srijeda, 7. travnja na Drugom

Foto: Jamestown / 2. sezona

Virginia, 17. stoljeće. Na rubu neukroćene divljine smjestila se engleska kolonija Jamestown. U drugoj sezoni serije Jamestown i dalje pratimo život triju žena (Jocelyn, Alice i Verity) i njihovu borbu u pokušaju da izgrade nov život u ovoj prekrasnoj, ali odbojnoj zemlji. Četvrta epizoda druge sezone na rasporedu je u srijedu 7. travnja u 23:35 na Drugom programu HTV-a.

Jamestown se sve više razvija. Plantaže duhana počinju donositi zaradu, što omogućuje procvat trgovine. No takvom stanju obilja i prosperiteta ubrzo će doći kraj, kako zbog rođenja, tako i zbog smrti i rastava. Naši pioniri opet će se naći u središtu avanture - ovaj put otmice. Usto, jedan izdajnik prijeti narušiti mir u koloniji. A vjera doseljenika je opet stavljena na kušnju i to zbog tek pridošlih radnika iz Angole kojima postaje jasno da ovdje mogu zaboraviti svoje snove o neovisnosti.

Začinju se nove ljubavne veze, žudnje i strasti se potiskuju, a čak će se i najčišća ljubav naći na kušnji. Dobri odnosi s domorocima nekima su omogućili veliki utjecaj u gradu, no nitko se neće bez borbe odreći svoga dijela bogatstva koje im pruža Virginia. Borba za političku prevlast se nastavlja pa to utječe na cijelu zajednicu.

 Srijeda, 7. travnja na Drugom

Srijeda, 7. travnja na Drugom

Foto: Jamestown / 2. sezona

U 4. epizodi zamijećen je brod nedaleko obale što navješćuje dolazak supruge Jamesa Reada. Jocelyn se posluži podmuklim planom kako bi iskoristila Sharrowove veze s Pamunkeyjima za svoj politički probitak, a Massinger se osvećuje Ruttersu.

U seriji glume Naomi Battrick, Max Beesley, Claire Cox, Patsy Ferran, Jason Flemyng, Burn Gorman, Dean Lennox Kelly, Stuart Martin, Abiola Ogunbiyi, Tony Pitts, KalaniQueypo, Luke Roskell, Sophie Rundle, Abubakar Salim, Ben Starr, Matt Stokoe, Steven Waddington, Niamh Walsh.

Scenaristi i autor je Bill Gallagher.

Produkcija: Carnival Film & Television i Sky1

 Srijeda, 7. travnja na Drugom

Srijeda, 7. travnja na Drugom

Foto: Jamestown / 2. sezona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!