10:17 / 10.06.2021.

Autor: HRT

Jamestown

Utorak 15. lipnja na Trećem

Utorak 15. lipnja na Trećem

Foto: Jamestown / 2. sezona serije

Od 15. lipnja u 20:05 na Trećem programu HTV-a ponovno prikazujemo drugu sezonu  povijesne dramske serije Jamestown.  

Utorak 15. lipnja na Trećem

Utorak 15. lipnja na Trećem

Foto: Jamestown / 2. sezona serije

Virginia, 17. stoljeće. Na rubu neukroćene divljine smjestila se engleska kolonija Jamestown. U drugoj sezoni serije i dalje pratimo život triju žena (Jocelyn, Alice i Verity) i njihovu borbu u pokušaju da izgrade nov život u ovoj prekrasnoj, ali odbojnoj zemlji. Jamestown se sve više razvija. Plantaže duhana počinju donositi zaradu, što omogućuje procvat trgovine. No takvom stanju obilja i prosperiteta ubrzo će doći kraj, kako zbog rođenja, tako i zbog smrti i razvoda. Naši pioniri opet će se naći u središtu avanture - ovaj puta otmice. Usto, jedan izdajnik prijeti narušiti mir u koloniji. A vjera doseljenika je opet stavljena na kušnju i to zbog tek pridošlih radnika iz Angole kojima postaje jasno da ovdje mogu zaboraviti svoje snove o neovisnosti. Začinju se nove ljubavne veze, žudnje i strasti se potiskuju, a čak će se i najčišća ljubav naći na kušnji. Dobro odnosi s domorocima nekima su omogućili veliki utjecaj u gradu, no nitko se neće bez borbe odreći svoga dijela bogatstva koje im pruža Virginia. Borba za političku prevlast se nastavlja pa to utječe na cijelu zajednicu.

1. epizoda

Rođenje prvog djeteta u Jamestownu razveselilo je cijelo naselje. S druge strane, otkriće strašnog zločina baca sumnju na sve stanovnike, stare i nove. Kad Jocelynin položaj i utjecaj u koloniji budu ugroženi, ona sklapa nov, neočekivan savez.

U seriji glume Naomi Battrick, Max Beesley, Claire Cox, Patsy Ferran, Jason Flemyng, Burn Gorman, Dean Lennox Kelly, Stuart Martin, Abiola Ogunbiyi, Tony Pitts, Kalani Queypo, Luke Roskell i mnogi drugi. 

Scenaristi i autor je Bill Gallagher.

Produkcija  Carnival Film & Television i Sky1.

Povijesnu dramsku seriju JAMESTOWN 2 odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!