Jasmine French

02.11.2021.

13:31

Autor: HRT

Utorak, 16. studenoga na Drugom

Utorak, 16. studenoga na Drugom

Foto: Jasmine French / film

U utorak, 16. studenoga, u 21 sat na Drugom programu slijedi drama scenarista i redatelja Woodyja Allena, Jasmine French.

Jasmine French je bila pripadnica njujorškog društva, a sad se posve uništena mora preseliti u San Francisco svojoj otuđenoj sestri. Jasmine se bori sa svojim sjećanjima na privilegiranu prošlost ignorirajući mračnu sadašnjost. 

video thumb

Nažalost, osjećaj zbunjenosti i nesnalaženja sve je više preplavljuje. Stare pretenzije i nove obmane unose kaos u svačiji život, osobito njezin.

U glavnim ulogama filma iz 2013. godine su Cate Blanchett, Alec Baldwin i Peter Sarsgaard.

Film je 2014. osvojio Oscara za najbolju glavnu žensku ulogu (Cate Blanchett) i bio je nominiran u kategorijama najbolje sporedne ženske uloge (Sally Hawkins) i najboljeg originalnog scenarija (Woody Allen). Osvojio je i Zlatni globus u kategoriji najbolja ženska uloga u filmu - drami (Cate Blanchett), a Sally Hawkins je bila nominirana za najbolju sporednu žensku ulogu. C. Blanchett je osvojila i nagradu BAFTA, a nominirani su bili W. Allen za originalni scenarij te S. Hawkins za sporednu žensku ulogu.

Utorak, 16. studenoga na Drugom

Utorak, 16. studenoga na Drugom

Foto: Jasmine French / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!