Jedan dan

21.04.2022.

13:54

Autor: HRT

Utorak, 3. svibnja na Drugom

Utorak, 3. svibnja na Drugom

Foto: Jedan dan / film

U utorak, 3. svibnja na Drugom programu u 21 sat prikazujemo romantičnu dramu Jedan dan (ONE DAY, 2011.). Intrigantna i emotivna romantična drama s popularnom Anne Hathaway u glavnoj ulozi uspjela je adaptacija istoimenog bestselera britanskog pisca i scenarista Davida Nichollsa u režiji ugledne i nagrađivane danske redateljice Lone Scherfig. 

video thumb
Utorak, 3. svibnja na Drugom

Utorak, 3. svibnja na Drugom

Foto: Jedan dan / film

To je atmosferična priča o odrastanju i sazrijevanju, suočavanju sa životnim izazovima i porazima, o (ne)mogućoj ljubavi i prolaznosti života te o složenim obiteljskim i odnosima kroz koje se profiliraju slojeviti i međusobno oprečni karakteri protagonista. Partner A. Hathaway je izvrsni Jim Sturgess. Efektnoj ugođajnosti cjeline pridonose i dojmljiva fotografija koju potpisuje Benoît Delhomme, te izvrsna glazba oskarovke Rachel Portman.

Utorak, 3. svibnja na Drugom

Utorak, 3. svibnja na Drugom

Foto: Jedan dan / film

Na dan svoje mature na sveučilištu u Edinburghu 15. srpnja 1988. godine Emma Morley (A. Hathaway) upozna svog vršnjaka Dextera Mayhewa (J. Sturgess). Iako noć provedu zajedno, Emma i Dexter odluče ostati samo prijatelji, ne znajući da će tijekom sljedeća dva desetljeća njihovi životi krenuti u različitim smjerovima, te da će se kroz to razdoblje na datum kad su se upoznali ponekad i sretati.

Sljedeće godine 15. srpnja Emma radi kao konobarica u meksičkom restoranu u Londonu, a Dexter putuje svijetom vrijeme provodeći u opijanjima i površnim vezama s djevojkama. Dok on postaje uspješan voditelj kasnonoćnog TV showa, Emma počinje karijeru školske učiteljice te se zbližava sa simpatičnim Ianom (R. Spall), komičarom kojeg ne smatra duhovitim.

Tijekom sljedećih godina Dexter će se suočiti s teškom bolešću svoje majke Alison (P. Clarkson), te s činjenicom da se ni njoj ni njegovom ocu Stevenu (K. Stott) ne sviđa razvoj sinove karijere. A kad shvati da ju veza s Ianom sve više guši, Emma će se ponovno naći s Dexterom. No njihov susret neće biti nimalo ugodan...

Utorak, 3. svibnja na Drugom

Utorak, 3. svibnja na Drugom

Foto: Jedan dan / film

U naslovnim su ulogama Anne Hathaway, Jim Sturgess, Tom Mission, Jodie Whittaker, Tim Key, Rafe Spall, Joséphine de La Baume, Patricia Clarkson, Ken Stott, Heida Reed, Amanda Fairbank-Hynes, Gil Alma.

Scenarij potpisuje David Nicholls, prema vlastitom istoimenom romanu.

Redatelj je Lone Scherfig.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!